e-devlet projesine güvenen kamu kurumlarına son çağrı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

eTR Ödülleri'nde Başvuru İçin Son Dört Gün

TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ve TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) işbirliğiyle ?Bilgi Toplumu? ve ?eTürkiye? kavramlarını geliştirmek, eDevlet uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 2003 yılında oluşturulan ve bu yıl altıncısı düzenlenecek ?eTürkiye (eTR) Ödülleri? başvuruları için son gün 20 Ekim Pazartesi.

?Kamudan Vatandaşa eHizmetler? , ?Kamudan İş Dünyasına eHizmetler?, ?Kamudan Kamuya eHizmetler?, ?Özel Ödül? ve ?eDevlet Yolunda eBelediye Kıyaslama Çalışması? başlıkları altında yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, eTR Ödülleri, 2 Aralık 2008, Salı günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Başvuru için son gün 20 Ekim Pazartesi?

eTR Ödülleri'nde Başvuru İçin Son Dört Gün

TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ve TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) işbirliğiyle "Bilgi Toplumu" ve "eTürkiye" kavramlarını geliştirmek, eDevlet uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 2003 yılında oluşturulan ve bu yıl altıncısı düzenlenecek "eTürkiye (eTR) Ödülleri" başvuruları için son gün 20 Ekim Pazartesi. "Kamudan Vatandaşa eHizmetler" , "Kamudan İş Dünyasına eHizmetler", "Kamudan Kamuya eHizmetler", "Özel Ödül" ve "eDevlet Yolunda eBelediye Kıyaslama Çalışması" başlıkları altında yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, eTR Ödülleri, 2 Aralık 2008, Salı günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

"Kamudan Vatandaşa eHizmetler" , "Kamudan İş Dünyasına eHizmetler" ve "Kamudan Kamuya eHizmetler" kategorilerine kamu kurumlarının merkez veya taşra teşkilatları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve yerel yönetimlerin projeleri başvurabiliyor.

Modern devlet anlayışını destekleyen, şeffaflık, sosyal sorumluluk, istihdam olanağı yaratmak, maliyet verimliliğini artırmak gibi ilkeleri benimseyen uygulamalar ise "özel ödül" ile ödüllendirilecek.

Ayrıca, ilki 2007 yılında belediyelere yönelik başlatılan, "eDevlet Yolunda eBelediye Kıyaslama Çalışması Anketi" bu yıl da tekrarlanacak ve anket çalışmasının sonucunda, hem anket sonuçlarının analiz edileceği bir rapor yayınlanacak hem de eDevlet uygulamaları açısından örnek olan veya örnek teşkil edilebilecek belediyelere özel bir ödül verilecek. Elektronik ortamda yapılacak ankete katılım için belediyelerin, [email protected] adresinden talepte bulunmaları gerekiyor.

eTR ödüllerinin çıkış noktası; eDevlet'in bilgi toplumuna dönüşüm sürecindeki en önemli kavramlarından biri olarak kabul edilmesi ve yaygınlaşan uygulamalarıyla verimlilik ve kaliteyi artırması düşüncesi oldu. eTR Ödülleri ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilerek, yenilikçi girişimler kamuoyuna tanıtılmakta, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesi ile bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulmaktadır. Türkiye'nin eDevlet alanındaki hedefini, teknolojik değişimle beraber bilgi ve iletişim teknolojilerini en iyi şekilde kullanan, vatandaşlarına hızlı ve kaliteli hizmet sunan, etkin bir kamu yönetimi anlayışını hayata geçirme ilkesiyle tüm kamu kurumlarına açık olarak düzenlenen eTR ödüllerinde başvuru için son gün ise 20 Ekim Pazartesi.

6. eTR Ödülleri ve Kongresi, Turkcell'in ana sponsorluğunda, 2 Aralık 2008 tarihinde, Ankara'da, Sheraton Convention Center'da gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
Web sitesi: www.etrodulleri.org

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber